Fågelvecka i maj - upplev Storsudret
På grund av coronakrisen ställs kursen 2020 in. Välkommen att lämna en intresseanmälan för kursen 2021. Eller anmäl dig till Coronasäker fågelkurs här. Kom igång med fågelskådning på Gotland när våren är som vackrast och fåglarna sjunger som bäst. Under kunnig ledning av naturguiden Jim Sundberg lär du dig grunderna i fågelskådning och blir bekant med våra vanligaste fåglar. Maj är bästa tiden att uppleva fåglarnas sång och hur du skiljer deras sång från varandra. Fågellokalerna runt Holmhällar tillhör landets främsta och bjuder på en stor variation av rika fågelmiljöer. Här finns strandängar, löv- och barrskog, ängen och alvarmark. Vi blandar exkursioner till vackra fågellokaler i närheten med korta teoripass på gården. Fågelveckan riktar sig till nybörjare, du behöver inga förkunskaper. Även du som har skådat fågel ett tag kommer att få behållning av kursen. Kikare finns att låna – boka i förväg.

Pedagogisk kursledare

Kursledaren Jim Sundberg, erfaren naturguide och ornitolog, bor i Östergarn på östra Gotland. Jim har lett naturresor, studiecirklar och kurser i fågelskådning i över 20 år. Han är speciellt känd för sin pedagogiska förmåga och kunskap om fågelläten. Rekommenderad litteratur: Svenssons “Fågelguiden”. Boken finns även som “app” för iPhone och Android.

Fågelskådning på Gotland

Fågelvecka i maj på Gotland.
Fågelvecka i maj på Gotland.
Fågelvecka i maj - grönbena (Tvinga glareola). Wood sandpiper. Foto: Jim Sundberg.
Grönbena har vid chans att se ute på Faludden.

Ingår i kursen

  • Fem kursdagar inklusive exkursioner och teoripass.
  • Frukost och middag, inkvartering i 2-3 bäddsrum. (Hyr lakan/handdukar på plats eller ta med själv).
  • Webbaserad kursdokumentation.
  • Artlistor som vi fyller på efter hand.
  • Kurslitteratur lånar du under kursen.
  • Kikare finns att låna – boka i förväg.

Fågelskådning på Gotland 2021

Sallmunds gård, Holmhällar. Måndag 10 maj – lördag 15 maj.

Sallmunds gård ligger på Storsudret nära Holmhällar. Här bjuds du på fem intensiva dagar med fågelskådning på Gotland och sex kulinariska middagar. Incheckning måndag eftermiddag 11 maj. Middag 18:30, genomgång. Kursstart tisdag 08:00. Frukost serveras från 07:00. Kursen avslutas med middag lördag 16 maj.

Detaljprogram hittar du här.

Under fågelveckan på Sallmunds bjuds det på härlig vällagad mat.

Pris och bokning

Pris 2021 ej fastställt. Enkelrumstillägg 500 kr i mån av plats.
Boka genom att swisha 1000 kr till 0705884271 (Sten-Åke Pettersson).  Resten av kursavgiften swishas senast 2020-04-24 till samma nummer.

Mer info

Kursinnehållet: Jim Sundberg, info@gotlandnature.com.
Boendet/maten: Sylvia Åkerlund,sylvia@nostra.se.

"En härlig vecka med utmärkt pedagogik där en hel del fastnar efter några dagar. Bra med fältstudier på förmiddagen och teori på eftermiddagen. Fantastisk mat."

Sven Nyberg, Enskede
Scroll to Top