Så mycket fågel - rovfågelkurs


Upplev rovfåglar under denna rovfågelskurs på södra Gotland. Bo bra och ät gott på Grå Gåsen, på samma ställe som artisterna i ”Så mycket bättre”. Mitt under hösten vimlar det av rovfåglar på Storsudret. Bland vanligare arter som sparvhök och ormvråk hittar vi falkar och kärrhökar, både blå- och brun! Havsörn ses varje dag och kungsörn har världens tätaste bestånd på Gotland. Men, vi ser inte bara rovfåglar. Andra fåglar är också i rörelse. Just nu är sträcket som intensivast. På väg söderut är gäss, änder och diverse småfåglar. Vi träffar på dem i vacker miljö nere på Rivet vid Hoburgen. Under dagen skruvar sig rovfåglarna upp över den karga alvarmarken runt Muskmyr nära Sundre kyrka.

Bästa tiden för rovfåglar

Så mycket fågel - artisterna från
Så mycket bättre - artisterna.

Grå Gåsen, anrikt pensionat i Burgsvik, är kanske mest känt från TV4-produktionen ”Så mycket bättre”. Du bor i fräscha dubbelrum inne i den rymliga patriciervillan från 1850. Den anrika atmosfären i huvudbyggnaden har rum i olika stil, både med husets jugendsjäl och med mer moderna inslag.

Maten på Grå Gåsen

Maten du bjuds på under helgen är varianter av de menyer artisterna åt under TV-säsongen 2020. Som alltid vällagad av Grå Gåsens värdpar. Självklart är måltiderna coronaanpassade. Vi ser till att hålla avstånd till varandra under tiden vi vistas inomhus. Känner du några symtom – stanna hemma.
Läs mer om Grå gåsen.

Du bor på Grå Gåsen

Så mycket fågel - Gåsens lada.
Gåsens lada

Ledare under helgen

Kursledaren Jim Sundberg, erfaren naturguide och ornitolog, bor i Östergarn på östra Gotland. Jim har lett naturresor, studiecirklar och kurser i fågelskådning i över 20 år. Han är speciellt känd för sin pedagogiska förmåga och goda kunskaper om rovfåglar och fågelläten. Jim gillar att guida naturintresserade och är bra på att introducera nybörjare i artbestämning. 

Förkunskaper

Om du har skådat lite innan är det en fördel. Vi tar dock allt från början för att alla skall hänga med.

Kursledare: Jim Sundberg.
Kursledaren: Jim Sundberg

Ingår i rovfågelkurs

 • Två dagars fågelskådning inriktat på rovfåglar.
 • Boende i dubbelrum med dusch på Grå Gåsen.
 • Två frukostar, två luncher (i fält) och två trerättersmiddagar på Grå Gåsen.
 • Liten grupp – max sju deltagare.
 • Möjlighet att låna kikare.
 • Artlistor som vi fyller på efter hand.
Så mycket fågel - Rovfågelkurs. Brun glada. Foto: Torsten Green-Petersen.
Brun Glada. Foto: Torsten Green-Petersen.

Program rovfågelkurs

Vi samlas under fredagkvällen och äter en härligt välkomnande trerättersmiddag. Samtidigt går vi igenom helgens program och checkar av deltagarnas förväntningar. Under lördagen och söndagen letar vi efter rovfåglar längs stränderna och över Storsudrets alvarmarker. Rovfågelhelgen avslutas söndag eftermiddag för att passa båtar och flyg. Läs mer i detaljprogrammet.
 

Utrustningstips

 • Oömma kläder.
 • Stövlar/kängor.
 • Regnkläder.
 • Tubkikare om du har.
 • Gärna kamera med tele.
Så Mycket Fågel. Vi bor på Grå Gåsen.
Vi bor på Grå Gåsen!
Så mycket fågel - rovfågelkurs. Foto: Torsten Green-Petersen.
Ung havsörn. Foto: Torsten Green-Petersen.

Bokning

Så mycket fågel – rovfågelkurs 2020

Tid: Fredag  eftermiddag 25  september – söndag 27 september.
Plats: Grå Gåsen, Burgsvik, Gotland.
Pris: 5.500 sek p/p ink moms (enkelrumstillägg 700 sek). För att säkra en plats, betala redan nu bokningsavgiften på 550 sek.

Villkor för bokning och anmälan.
Lämna en icke bindande intresseanmälan här.

Scroll to Top