fbpx


Örnsafari - möt majestäternaSe havsörn och kungsörn under en dagstur

Möt kungsörn och havsörn under en örnsafari. Gotland är bästa stället i Sverige att uppleva dessa stora rovfåglar.

 På Gotland finns ca 55 par kungsörn och minst 50 par havsörn, och till dessa 150 fåglar tillkommer deras årsungar som lämnar boet under sommaren. Havsörnen har en mycket god utveckling på ön. Varje år tillkommer något eller några par. Under vinterhalvåret är örnarna mer lätta att hitta då de skruvar upp över alvar och strandmarker för att finna något ätbart. Gotlands örnbestånd fylls också på med unga havsörnar från norra Sverige och Finland. Örnarna jagar ofta över grunda havsvikar. Boka här!

Bra chans att se örnar!

Vi vågar utlova en fantastisk upplevelse och bättre chanser på dessa arter än någon annanstans i Sverige. Under en av turerna hösten 2016 sågs sammanlagt 17 havsörnar och fem kungsörnar under turen. Under örnsafarin följer en erfaren guide med. Guiden är utrustad med tubkikare, som förhöjer upplevelsen när vi ser fåglarna på lite längre håll. Örnsafarin görs även på begäran.

Ingår i örnsafarin

  • Erfaren örnguide
  • Transport i minibuss
  • Gemensamma tubkikare
  • Möjlighet att låna handkikare – boka i förväg
  • Ta med egen lunch 

Program

07:45 Samling stora parkeringen, Kallbadhuset (Kallis),  Visby.
08:00 Transport söderut. Vi letar efter kungs- och havsörn där de brukar jaga. Vi äter lunch i fält där det passar. Om det hinns med gör vi ett besök i Stockvikens fågeltorn, Öja.
16:00 Örnsafarin avslutas i Visby.

Örnsafari: Gammal havsörn (Haliaeetus albicilla)
Gammal havsörn (Haliaeetus albicilla)

Örnsafari hösten 2021

Lördagar 23 oktober och 13 november.

Coronasäkring: Om du väljer att åka i egen bil får du 100 kr i rabatt.
Pris: 890 sek per/person inkl moms.
Boka örnsafarin här.

"Vi fick se de stora fåglarna och ringmärkningen samt uppleva Jims professionella guidning och kunskap om arterna vi såg under örnsafarin. Framför allt Jims förmåga att snabbt upptäcka fåglarna."

Lars Tilling

"Jag är såå nöjd med örnsafarin! Jag hade ju en fin helg på Gotland i övrigt också, och det är klart att vädret var en viktig del. Vad gäller örnsafarin, så kan inte jag komma på något som kan förbättras. Det som är viktigt är ju en duktig guide som kan dela med sig av sina kunskaper, och det var du bra på"

Maie Undén
Scroll to Top