fbpx

Fågelkurs – fortsättning, Stora Karlsö

Fågelkurs – fortsättning

Våren och försommaren är bästa tiden för fågelskådning. Naturen är som vackrast och fåglarna sjunger som bäst. Under kunnig ledning av naturguiden Jim Sundberg lär du dig dig mer om fåglar, deras läten och fågelflyttning. I början på juni är alla häckande fåglar på plats. Tropikflyttare, som mindre flugsnappare, lundsångare och rosenfinkar fyller fortfarande på i de häckande bestånden. Vissa år kryddas fågelfaunan av mer udda fynd som busksångare och sommargylling. Tillsammans med småfåglarna bjuder Stora Karlsö på Östersjöns största kolonier av sillgrisslor och tordmular. Kalkstensön väster om det gotländska fastlandet bjuder inte bara på klippornas fåglar. I buskmarkerna och lövskogsområdena letar vi efter de häckade fåglarna och mer ovanliga rastare. Vi blandar exkursioner med korta teoripass. Boendet är på öns vandrarhemslogi och vi äter i restaurangen vid Norderhamn. “Fågelkurs fortsättning” riktar sig till dig som kommit igång med fågelskådning, kanske varit med på en nybörjarkurs och vill lära dig mer om läten och artbestämning. Kikare finns att låna – boka i förväg.

Kursledare

Naturguide Jim Sundberg.Kursledaren Jim Sundberg, erfaren naturguide och ornitolog, bor i Östergarn på östra Gotland. Jim har lett naturresor, studiecirklar och kurser i fågelskådning i över 20 år. Han är speciellt känd för sin pedagogiska förmåga och goda kunskaper om fågelläten. Rekommenderad litteratur: Svenssons “Fågelguiden”. Finnes också som app i Google Play och AppStore (ca 170 kr).

Stora Karlsö

Stora Karlsö ligger väster om Gotland, ca 30 minuter med båt från Klintehamn. Stora Karlsö, ägs och förvaltas av Karlsöklubben

Ingår i fågelkurs fortsättning

  • Tre kursdagar inklusive exkursioner och teoripass.
  • Transport tor Stora Karlsö.
  • Två frukostar, tre luncher och två middagar (en tvårätters, en trerätters)
  • Inkvartering i vandrarhemslogi i Hihem eller Norderhamn (lakan och städning ingår).
  • Webbaserad kursdokumentation.
  • Artlistor som vi fyller på efter hand.

1-3 juni 2020

Stora Karlsö - Tordmule, Razorbill.

På Stora Karlsö finns cirka 10 000 par tordmular (Alca torda, Razorbill).

Detaljprogram. LÄS MER HÄR!

Pris (preliminärt): SEK 5900.

Bokning

Boka kursen via Vuxenskolan Gotland
eller på telefon 0498-205070.

Mer info

Skicka gärna en icke bindande intresseanmälan till kursledaren Jim Sundberg, info@gotlandnature.com .

Nyhetsbrev

Jag vill ha nyhetsbrev från GotlandNature.

Prenumerera