fbpx

Fågelkurs för nybörjare på Stora Karlsö 2020.

Fågelkurs för nybörjare på Stora Karlsö 2020.

Fågelkurs för nybörjare

Kom igång med fågelskådning när våren är som vackrast och fåglarna sjunger som bäst. Under kunnig ledning av naturguiden Jim Sundberg lär du dig grunderna i fågelskådning och blir bekant med våra vanligaste fåglar. Maj är en fin tid på Stora Karlsö, som har Östersjöns största kolonier av sillgrisslor och tordmular. Kalkstensön väster om det gotländska fastlandet bjuder inte bara på klippornas fåglar, i buskmarkerna och lövskogsområdena uppträder många exklusiva fågelarter. Höksångarna har här ett av Sveriges starkaste bestånd. I de nordliga branterna ses och hörs sent i maj och juni regelbundet både lundsångare och mindre flugsnappare. Ibland dyker också sommargyllingen upp. Vi blandar exkursioner med korta teoripass. Vi bor i vandrarhemslogi och äter i restaurangen i Norderhamn. Fågelkursen riktar sig till nybörjare, du behöver inga förkunskaper. Även du som har skådat fågel ett tag kommer att få behållning av kursen. Kikare finns att låna – boka i förväg.

Kursledare

Naturguide Jim Sundberg.Kursledaren Jim Sundberg, erfaren naturguide och ornitolog, bor i Östergarn på östra Gotland. Jim har lett naturresor, studiecirklar och kurser i fågelskådning i över 20 år. Han är speciellt känd för sin pedagogiska förmåga och goda kunskaper om fågelläten. Rekommenderad litteratur: Svenssons “Fågelguiden”. Denna finns också som app för iPhone och Android (ca 170 kr).

Stora Karlsö

Stora Karlsö ligger väster om Gotland, ca 30 minuter med båt från Klintehamn. Stora Karlsö, ägs och förvaltas av Karlsöklubben

Ingår

  • Tre kursdagar inklusive exkursioner och teoripass.
  • Transport tor Stora Karlsö.
  • Två frukostar, tre luncher och två middagar (en tvårätters, en trerätters).
  • Inkvartering i vandrarhemslogi i Hihem (lakan och städning ingår).
  • Webbaserad kursdokumentation.
  • Artlistor som vi fyller på efter hand.

8 – 10 Maj 2020

Höksångare, Sylvia nisoria, Stora Karlsö. Foto: Torsten Green-Petersen.

Höksångare, Sylvia nisoria. Foto: Torsten Green-Petersen.

Detaljprogram. LÄS MER HÄR!

Pris (preliminärt): 5.600 sek p/p ink moms.

Bokning

Boka kursen via Vuxenskolan Gotland
eller på telefon 0498-205070.

Mer info

Skicka gärna en icke bindande intresseanmälan till kursledaren Jim Sundberg, info@gotlandnature.com .

Nyhetsbrev

Jag vill ha nyhetsbrev från GotlandNature.

Prenumerera