fbpx

Naturguide

Naturguide

Upplev Gotlands unika fågelliv och landskap med en naturguide

En kunnig naturguide från GotlandNature.com leder dig till de vackra okända ställena för din naturupplevelse. Vi har naturguider som är specialiserade på fågelskådning, botanik och hittar till vackra platser runt hela Gotland. Guiden ger förslag på upplägget för exkursionen beroende på årstid och väder. Kombinera gärna en utflykt med fågelskådning, vandring längs stränderna och en utelunch vid en vacker plats. Vi hämtar dig vid färja, flyg eller hotell och tar dig direkt ut i naturen. Fårö har mycket att erbjuda vid sidan av sina raukar och långa sandstränder. Ängshöken, som här har sitt starkaste fäste på Gotland, ses regelbundet jaga över alvarmarkerna. Fältlunch på Närsholmen.Norsholmen med sitt rika bestånd av häckande måsar och tärnor bjuder på fina strandängar och en gammal utskeppningsanläggning av kalksten. Många härliga smultronställen hittar vi på östra och södra Gotland, perfekt för en heldags guidetur. Närsholmens savannliknande strandängar, där Tarkovski spelade in offret, visar året om en imponerande rikedom på fåglar och växter. Storsudret med Faludden och Hoburgen mäter sig bra med södra Öland som ett av Sveriges bästa områden för rastande fåglar. Vår och höst ringmärks fåglar vid Sundre fågelstation vid Hoburgen. En naturguide tar dig till de finaste, lite okändare platser. Det spelar ingen roll om du mest är intresserad av fåglar, botanik eller bara vill uppleva ensamhet och stillhet i naturen.

Ingår

 • Möte vid färja, flyg eller boende.
 • Fågelguide, fjärils- eller botanikguide.
 • Fältlunch (närproducerat).
 • Lån av kikare.
 • Transport under guidning.
 • Säsong: Året runt. Vi kan ge förslag på vad som är intressant att uppleva.
  Pris: 1250 sek p/p inklusive moms.
  Minst 4 och max 8 per grupp. Minimumdebitering SEK 5000.
  Boka genom att kontakta oss!
  Observera att vi självklart skräddarsyr din upplevelse, och behöver du hjälp med boende så ordnar vi det. Oftast till bättre pris!
  Uppdaterad 2018-12-23.

  Drew och Serena med GotlandNature på Närsholmen.

  – Vi hade en riktigt härlig upplevelse på Närsholmen. Jim från GotlandNature visade oss en kungsörn som satte skräck i skärfläckorna. Kul också att se inspelningsplatsen för Tarkovskijs “Offret”. – Drew and Serena Bury, US.