fbpx

Örnsafari

Örnsafari

Örnsafari – möt majestäterna!

Möt kungsörn och havsörn under en guidad tur. Gotland är bästa stället i Sverige att uppleva dessa stora rovfåglar. På Gotland finns ca 55 par kungsörn och minst 45 par havsörn, och till dessa 150 fåglar tillkommer deras årsungar som lämnar boet under sommaren. Havsörnen har en mycket god utveckling på ön. Varje år tillkommer fem till sju par. Under vinterhalvåret är örnarna mer lätta att hitta då de skruvar upp över alvar och strandmarker för att finna något ätbart. Gotlands örnbestånd fylls också på med unga havsörnar från norra Sverige och Finland. Örnarna jagar ofta över grunda havsvikar. Vi vågar utlova en fantastisk upplevelse och bättre chanser på dessa arter än någon annanstans i Sverige. Under en av turerna hösten 2016 sågs sammanlagt 17 havsörnar och fem kungsörnar under turen. Under örnsafarin följer en erfaren guide med. Guiden är utrustad med tubkikare, som förhöjer upplevelsen när vi ser fåglarna på lite längre håll. Örnsafarin görs även på begäran.

Gammal havsörn. Har setts på varje Örnsafari. Foto: Josef Anderberg.

Gammal havsörn. Foto: Josef Anderberg.

Ingår

• Erfaren örnguide
• Transport i minibuss
• Gemensamma tubkikare
• Möjlighet att låna handkikare – boka i förväg!

Program för Örnsafarin

07:45 Samling GotlandActiveStore, Hamngatan 4, Visby.
08:00 Transport söderut. Vi letar efter kungs- och havsörn där de brukar jaga. Vi äter lunch i fält där det passar. Om det hinns med gör vi ett besök i Stockvikens fågeltorn, Öja.
16:00 Örnsafarin avslutas i Visby.

Ta med egen lunch eller boka hos GotlandNature.com.

Två turer hösten 2019

Lördagarna 21 september och 12 oktober.
Denna örnsafari görs också på begäran. Ge mig mer info!

Pris: 890 sek p/p ink moms. Lunch 170 sek p/p ink moms.

Boka

genom att maila oss! eller ring 070-3263508.

Nyhetsbrev

Jag vill ha nyhetsbrev från GotlandNature.

Prenumerera

“Jag är såå nöjd med örnsafarin! Jag hade ju en fin helg på Gotland i övrigt också, och det är klart att vädret var en viktig del. Vad gäller örnsafarin, så kan inte jag komma på något som kan förbättras. Det som är viktigt är ju en duktig guide som kan dela med sig av sina kunskaper, och det var du bra på!” – Maie Undén

“Vi fick se de stora fåglarna och ringmärkningen samt uppleva Jims professionella guidning och kunskap om arterna vi såg under örnsafarin. Framför allt Jims förmåga att snabbt upptäcka fåglarna.” – Lars Tilling.

Lars Tilling. Foto: GotlandNature.

Lars Tilling. Deltagare på Örnsafari.

Uppdaterad 2019-06-23.