fbpx

Så mycket fågel – rovfågelupplevelse på södra Gotland.

Så mycket fågel – rovfågelhelg

Så mycket fågel - artisterna.Upplev rovfåglar på södra Gotland. Bo bra och ät gott på Grå Gåsen, på samma ställe som artisterna i “Så mycket bättre“. Mitt under hösten vimlar det av rovfåglar på Storsudret. Bland vanligare arter som sparvhök och ormvråk hittar vi falkar och kärrhökar, både blå- och brun! Havsörn ses varje dag och kungsörn har världens tätaste bestånd på Gotland. Men, vi ser inte bara rovfåglar. Andra fåglar är också i rörelse. Just nu är sträcket som intensivast. På väg söderut är gäss, änder och diverse småfåglar. Vi träffar på dem i vacker miljö nere på Rivet vid Hoburgen. Under dagen skruvar sig rovfåglarna upp över den karga alvarmarken runt Muskmyr nära Sundre kyrka.

Grå Gåsen

Så mycket fågel - rovfågelupplevelse på Grå Gåsen.Grå Gåsen, anrikt pensionat i Burgsvik, är kanske mest känt från TV4-produktionen “Så mycket bättre”. Du bor i fräscha dubbelrum inne i den rymliga patriciervillan från 1850. Den anrika atmosfären i huvudbyggnaden har rum i olika stil, både med husets jugendsjäl och med mer moderna inslag.

Maten på Grå Gåsen

Maten du bjuds på under helgen är varianter av de menyer artisterna har ätit under TV-säsongerna. Som alltid vällagad av Grå Gåsens värdpar Maria och Håkan. Så här berättar de själva: Vår mat kännetecknas av de gotländska kvaliteterna; utmärkta närproducerade råvaror i balans med våra förutsättningar och vår natur. Vi vill helst ha alla ingredienser från Gotland och anpassar menyn efter årstider och tillgång. Marias mamma hade en devis: “Mat ska vara god, vällagad och näringsrik”, så vi krånglar inte till det mer än så!
Läs mer om Grå gåsen.

Program

Så mycket fågel - havsörn.Vi samlas under fredagkvällen och äter en härligt välkomnande trerättersmiddag. Samtidigt går vi igenom helgens program och checkar av deltagarnas förväntningar. Under lördagen och söndagen letar vi efter rovfåglar längs stränderna och över Storsudrets alvarmarker. Rovfågelhelgen avslutas söndag eftermiddag för att passa båtar och flyg. Läs mer i detaljprogrammet

Ledare under helgen

Naturguide Jim Sundberg.Kursledaren Jim Sundberg, erfaren naturguide och ornitolog, bor i Östergarn på östra Gotland. Jim har lett naturresor, studiecirklar och kurser i fågelskådning i över 20 år. Han är speciellt känd för sin pedagogiska förmåga och goda kunskaper om rovfåglar och fågelläten. Jim gillar att guida naturintresserade och är bra på att introducera nybörjare i artbestämning. Inga förkunskaper är nödvändiga.

Ingår i Så mycket fågel

  • Två dagars fågelskådning inriktat på rovfåglar.
  • Boende i dubbelrum med dusch på Grå Gåsen.
  • Två frukostar, två luncher (i fält) och två trerättersmiddagar på Grå Gåsens.
  • Liten grupp – max sju deltagare.
  • Möjlighet att låna kikare.
  • Artlistor som vi fyller på efter hand.

27-29 September 2019

Så mycket fågel - Grå Gåsen.Detaljprogram. LÄS MER HÄR!

Pris: 5.500 sek p/p ink moms (enkelrumstillägg 700 sek). För att säkra en plats, betala redan nu bokningsavgiften på 550 sek.

Bokning

Boka kursen via
info@gotlandnature.com.

Mer info

Skicka gärna en icke bindande intresseanmälan! info@gotlandnature.com .

Uppdaterad 2019-08-07.

Nyhetsbrev

Jag vill ha nyhetsbrev från GotlandNature.

Prenumerera